5 motive să fii voluntar la evenimente

Voluntarii sunt oamenii din culise care se asigură că fiecare participant are parte de o experiență memorabilă. De la conferințe la festivaluri mari, multe evenimente speciale se bazează pe
sprijinul voluntarilor, făcând astfel ca managementul acestora să devină o abilitate esențială pentru organizatorii de evenimente.

Asociația Zenezia este locul unde vin cei mai energici oameni, iar timp de un an, aproape 50 de evenimente au fost puse cu succes pe listă. În 2023, Zenezia oferă 5 motive bune pentru a face voluntariat la evenimente:

1.Dezvoltare de skill-uri de comunicare, leadership și team work

Toți voluntarii beneficiază de training-uri la fața locului, pentru a putea experimenta provocările din timpul unui eveniment. Aceștia vor fi învățați să ofere „bun-venit și suport” participantului. Totul ține de interacțiune și de atitudinea pozitivă de comunicare. Lucrul în echipă este esențial. Provocările pot fi dure pentru unii voluntari, iar pentru a putea face față și a trece cu brio, comunicarea în echipă devine pion principal.

2. Puterea de schimbare a vieții sociale și profesionale

Voluntariatul ajută foarte mult la schimbarea vieții sociale. Persoanele introvertite care aleg să facă o schimbare în viața lor, aleg să practice aceste acțiuni. Interacțiunea cu colegii și cu participanții unui eveniment ajută la stabilizarea vieții sociale și te face stăpân pe trăirile exterioare. Pasionații de organizare a evenimentelor au ocazia foarte bună să „prepare rețea” în bucătăria unui eveniment. Prin implicarea activă în evenimente, voluntariatul ajută la posibile cariere în managementul evenimentelor.

3. Friendly Networking – prieteni cu aceeași energie

Un voluntar niciodată nu va fi singur! Va fi mereu înconjurat de colegi care trăiesc intens vibrația unui eveniment. Este o oportunitate să deschizi uși noi viitorilor prieteni din comunitate și să legi amintiri, trăiri și experiențe.

4. Acces gratuit la eveniment în afara turei de voluntariat

Zenezia înseamnă experiență cu beneficii. Astfel, fiecare voluntar va beneficia de accesul gratuit la eveniment, în afara turei de lucru. De asemenea, voluntarii vor primi numeroase accesorii, in funcție de eveniment, pe care le pot păstra în aminitrea momentelor frumoase.

5. Adeverință de voluntariat sau diplomă de participare

Voluntarul îmbină utilul cu plăcutul, iar pe lângă recompense, Zenezia se gândește și la documentele necesare pentru un portofoliu bogat al voluntarului. Prin urmare, acesta va semna un contract la început de eveniment, iar la final, va primi și o adeverință care atestă efortul depus.

Descoperă evenimentele Asociației Zenezia la adresa: https://zenezia.ro/evenimente/

Foto: zenezia.ro

Acest articol a fost publicat de: