Toamna Teatrului de la ARCUB

Stagiunea de teatru de la ARCUB revine, în această toamnă, cu un pachet variat de la texte shakespeariene reinterpretate la piese multipremiate, proiecte cu mesaj social sau dramaturgie contemporană europeană, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.


Sezonul se deschide vineri cu reprezentaţia spectacolului “Carne” în regia lui George Zamfir”, o producţie a Teatrului Arte dell’Anima. Actorii Mircea Andreescu şi Ion Grosu se întorc pe scena de la Sala Mare ARCUB cu o nouă reprezentaţie “Nunzio”, sâmbătă pe 24 septembrie. Spectacolul se axează pe prietenie și realitatea esențială, fiind regizat de Alina Hiristea după o piesă multipremiată de Spiro Scimone.


Programul este completat de mai multe reprezentaţii ale spectacolului de teatru inovator “Anatomii ale dorinţei” în regia Irinei Alexandra Banea. Distribuția este una tânără, avându-i și pe Andreea Coff şi Denis Hanganu, completată de participarea dansatorului şi coregrafului Momo Sanno, spectacolul aduce în fața publicului cele trei tragedii shakespeariene din perspectiva dorinţei de purificare mai degrabă decât din perspectiva actului violent.


Sunt programate și câteva dintre titlurile recente ale WonderTheatre, comediile “Universitatea de râsete” şi “Ultimul Don Juan”, a căror premieră a fost anul acesta pe scena de la Sala Mare ARCUB. Acestea au fost preluate pentru o nouă serie de reprezentaţii în cadrul stagiunii curente. Realizată după o piesă japoneză adaptată la realităţile locale, comedia “Universitatea de râsete”, regia Teodora Petre, îi pune faţă în faţă pe actorii Răzvan Vasilescu şi Alexandru Voicu în contexte pline de suspans, cu răsturnări surprinzătoare de situaţie. Povestea unui cuplu aflat în pană de iubire este jucată cu umor şi duioşie în spectacolul “Ultimul Don Juan”, în regia Teodorei Petre. Realizat după un text de Valentin Krasnogorov, spectacolul este o remarcabilă întâlnire dintre actorii Ionel Mihăilescu, Aida Economu şi Alexandru Chindriş.


Prețul biletelor variază, acestea pot fi achiziționate online de pe acub.ro, bilet.ro şi de la casa de bilete ARCUB.

Sursa: AGERPRES

Acest articol a fost publicat de: