Ultimele postări
{"ticker_effect":"slide-h","autoplay":"true","speed":3000,"font_style":"bold"}
Cultură

Teatrul Masca deschide Stagiunea Outdoor cu două premiere.

Stagiunea de exterior a Teatrului Masca debutează în weekendul 30 aprilie – 1 mai, cu două premiere realizate în tehnica statuii vivante. Evenimentul va avea loc pe Calea Victoriei, în zona  Muzeului Național de Istorie, în cadrul proiectului ,,Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022”, inițiat de Primăria Municipiului București.

Exodul e un spectacol care ar fi trebuit să vorbească despre Istorie; despre istoria refugiaților din Ucraina sau din Siria sau din alte zone unde bombele alungă Oameni, oameni ca noi, oameni ca tine.

Spectacolul s-a născut ca o reacție artistică în zilele ce au urmat lui 24 februarie 2022, atunci când războiul a izbucnit la câteva sute de kilometri de România. Acum, la două luni de la izbucnirea războiului, Istoria s-a transformat în actualitate, iar Exodul a devenit un spectacol contemporan.

„Am dedicat acest spectacol tuturor nefericiților care, din cauza nebuniei celor care conduc lumea, au fost obligați să-și părăsească țara, locul nașterii, viața. Priviți-l nu doar ca pe un spectacol, ci mai degrabă ca pe un avertisment: mâine ați putea fi voi!” (Mihai Mălaimare)

O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești) este un spectacol de teatru documentar despre un fapt din istoria recentă a României, dezvăluind agresiunea barbară a Prostiei fudule ajunse vremelnic în fruntea Țării împotriva valorilor profunde ale neamului românesc.

Spectacolul, bazat pe documente din epocă și pe memoriile celor implicați în derularea evenimentelor, aduce în fața spectatorilor contemporani istoria tragică și inutilă a distrugerii celei mai mari mănăstiri ortodoxe din Europa de Sud-Est, întâmplată în ultimii ani ai regimului comunist.

„Astăzi, peste amintirea Mănăstirii Văcărești, cea mai mare ctitorie a unui domnitor român în întreaga ortodoxie a Europei de Est, avem simbolul libertății și demnității pe care, ca români, le merităm din plin: acolo, pe acel loc sacru, pe acea rană deschisă a sufletului românesc s-a construit un mall!” (Mihai Mălaimare)

Programul evenimentului

  • Sâmbătă, 30 aprilie, orele 18.00 și 20.00 – EXODUL, Calea Victoriei, în zona  Muzeului Național de Istorie
  • Duminică, 1 mai, ora 20.00 – O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești), Calea Victoriei, în zona  Muzeului Național de Istorie

Teatrul Masca, înființat în 1990, este singurul teatru din România cu o stagiune permanentă de exterior. Spectacolele din stagiunea outdoor fac parte dintr-un proiect socio-cultural amplu care are ca principal scop facilitarea accesului publicului la actul cultural, Teatrul Masca fiind promotorul teatrului de stradă în România.

Accesul publicului la eveniment este liber.

Pentru detalii și program, vizitații www.masca.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *