Stagiunea de marți seara. De la Cluj-Napoca la București. Tudor/chitară și Mara Torge/vioară

Tudor Torge  este un foarte tânăr chitarist clujean care a reușit să obțină în 2020, Premiul III la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de chitară clasică din lume, „Guitar Foundation of America Competition”. S tudiază chitara clasică la Colegiul de Muzica Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. Parcursul  muzicianului de 15 ani a fost permanent ghidat de  prof. Viorela Filimon iar devenirea sa artistică a fost marcată de numeroase premii internaționale dintre care amintim: Premiu I la „Pleven International Guitar Festival”/ Bulgaria (2017,2019), Marele Premiu obținut în 2021 la „Pleven International Guitar Festival”/ Bulgaria,   Premiu I la „Guitar Art International Guitar Festival”/ Serbia (2017), Premiul I la „Altamira Guitar Festival”/Italia (2021), Premiul I la „G-CLEF International Music Competition” Coreea de Sud (2021).

class=”Body” Mara Torge este elevă a Colegiului de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca, la clasa prof. Corina Marc. Printre cele mai importante succese obținute de tânăra violonistă se numără Premiul I la “Rocky Mountain Music Competition 2021” Toronto/Canada; Premiul I la “King’s Peak International Music Competition” SUA; Premiul II la “Concorso Internazionale Citta di Massa” Italia, 2021.

class=”Body” Cei doi frați Torge fac deseori muzică de cameră împreună. Ne bucurăm să îi avem, pentru prima oară, invitați in Stagiunea de marți seara.

Marți, 25 ianuarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital cameral

TUDOR TORGE  – chitară

Heitor Villa Lobos  – Studiul nr. 2
Johann Sebastian Bach – Preludiu și Allegro din Suita în mi bemol major pentru lăută, BWV 998
Dionisio Aguado – Introducere și Rondo Brilliante, op. 2, nr. 2
Mario Castelnuovo-Tedesco – Tarantella
Heitor Villa Lobos – Studiul nr. 8
Miguel Llobet – Variațiuni pe o temă de Sor, op. 15

MARA TORGE  – vioară
Johann Sebastian Bach – Largo și Allegro Assai din Sonata nr. 3, în do major, pentru vioară solo, BWV 1005
George Enescu – Lăutarul din Suita Impresii din copilărie, op. 28
Niccolo Paganini – Capriciul op. 1, nr. 20
César Franck – Sonata pentru pian și vioară în la major, partea I
La pian THEODORE MEZEI

TUDOR TORGE și MARA TORGE
Astor Piazzolla – Libertango

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis “cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”. Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.

Acest articol a fost publicat de:

Rareș Cristian Tomescu

Rareș Cristian Tomescu

Vezi toate articolele publicate