Smartphone-uri recondiționate cu 12 luni garanție disponibile în rețeaua Carrefour prin parteneriatul cu Recommerce Group

București, 19.01.2022 – Recommerce Group, start-up specializat în recondiționarea și comercializarea de smartphone-uri second hand, a încheiat un parteneriat strategic cu Carrefour România, clienții retailerului având astfel acces ușor la telefoane de calitate, disponibile la preț redus și cu o garanție de 12 luni. Smartphone-urile recondiționate ale celor de la Recommerce Group pot fi găsite la vânzare atât în magazinul online Carrefour România, precum și în magazinele fizice din Băneasa, Orhideea (București), Botoșani, Brăila, Constanța, Târgu Jiu și Felicia (Iași). În aceste magazine sunt expuse în prezent șase modele de telefoane Apple și Samsung recondiționate. În primul trimestru din anul 2022, distribuția va fi extinsă și către alte magazine Carrefour din România.

 

Recommerce Group, este pionierul european al recondiționării și vânzărilor de smartphone-uri second hand din 2009 și lucrează cu retaileri renumiți din Europa. Compania oferă o gamă largă de smartphone-uri recondiționate premium și este prezent în România încă de la achiziția startup-ului românesc Fenix, companie specializată în recondiționarea smartphone-urilor, co-fondată în aprilie 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur. Înființată în anul 2009, Recommerce vinde smartphone-uri recondiționate în 20 de țări din Europa. Compania este activă pe segmentele Business-to-Consumer și Business-to-Business și furnizează dispozitive recondiționate pentru consumatori, companii sau instituții.

 

În România, Recommerce vinde peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, ce ajung la costuri cu până la 50% mai mici decât modelele noi. Mai mult decât atât, telefoanele din portofoliul Recommerce vin și cu o varietate de accesorii noi, ce au la rândul lor o garanție de 12 luni. Datorită parteneriatului cu Carrefour România, care are o puternică prezență omnicanală prin magazinele fizice cât și canalul online, dispozitivele recondiționate Recommerce devin ușor accesibile românilor. În plus, Recommerce obține acces la o piață de desfacere amplă și contribuie astfel la o mai bună răspândire a economiei circulare în Europa.

 

Vincent Arnault, Director Achiziții & Supply Chain Carrefour România a declarat: „Pentru noi, ca organizație dar și ca echipă, cel mai important este să privim întotdeauna către viitor, anticipând nevoile consumatorilor, cât și să considerăm sustenabilitatea planurilor noastre. Suntem mereu bucuroși să descoperim parteneri care împărtășesc viziunea noastră, iar Recommerce vine cu o ofertă excelentă pentru clienții noștri care doresc mai multe opțiuni ecologice sau accesibile în ceea ce privește smartphone-urile. Avem o întreagă platformă verde, axată pe transformarea plasticului într-o monedă de schimb, ca parte a economiei circulare – Punem Preț pe Plastic, și menținem această abordare ecologică în toate aspectele comerciale – de la coșurile pentru colectare selectivă în vederea reciclării din magazinele noastre până la ambalajele organice și ecologice pentru produsele noastre sau susținerea programului Rabla pentru echipamente electronice. Credem în viața continuă a produselor, prin activități de reutilizare, reciclare sau recondiționare.”.

 

Grégoire Vigroux, antreprenor, a adăugat: „Am lansat start-up-ul nostru în aprilie 2021, cu obiectivul de a deveni liderii pieței de smartphone-uri recondiționate în Europa de Est. Vizăm o piață care cuprinde aproximativ 10 țări din regiune, începând cu România, și înregistrează vânzări anuale de peste 50 de milioane de telefoane. Parteneriatele cu retaileri de renume și puternici precum Carrefour România, care ne împărtășesc pasiunea pentru dezvoltare, cât și principiile de sustenabilitate, reprezintă cel mai rapid mod pentru noi de a deveni lideri regionali.”

 

Potrivit celor de la Apple, un telefon iPhone 12 cu o capacitate de 256 GB generează 85 kg de emisii de CO2, dintre care mai mult de 70 kg sunt atribuite numai producției sale. Potrivit unui studiu efectuat de Comitetul Economic și Social European, fabricarea unui smartphone nou necesită, în medie, 44 kg de materii prime provenite din 70 de materiale, pentru un produs finit a cărui greutate depășește rar 200 de grame, în timp ce un smartphone recondiționat poate reduce amprenta de carbon cu până la 30 kg.

 

Despre Recommerce Group

Recommerce Group este pionierul în Europa în recondiționarea produselor de înaltă tehnologie și a smartphone-urilor. Fondată în 2009, Recommerce cumpără echipamente uzate și oferă comercianților, persoanelor fizice și companiilor soluții de colectare și reutilizare pentru produse software și aplicațiil. Recommerce repară și readuce pe piață dispozitive recondiționate, inclusiv smartphone-uri și console de jocuri. Compania distribuie produsele sub marca înregistrată „Recommerce ©” pe www.recommerce.com, precum și în multe țări europene prin distribuitori și operatori de telecomunicații. În conformitate cu o economie circulară și responsabilă, compania promovează colectarea și reutilizarea dispozitivelor prin implementarea tehnologiilor de inteligență artificială în sectorul industrial. Vedeți mai multe pe: https://www.recommerce-group.com/en/.

 

Despre Carrefour

Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 360 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate, în ansamblul ei: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. În plus, Carrefour a susținut atât financiar cât și prin transfer de expertiză, înființarea Fundației pentru Dezvoltarea Agriculturii, organism independent care își propune să contribuie la o schimbare sistemică a sectorului legumicol din România. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping, și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Ducând mai departe grija pentru comunitate și mediul înconjurător, Carrefour România derulează Punem Preț pe Plastic, un program de economie circulară adresat reducerii cantității de ambalaje din plastic și introducerii plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare. De asemenea, compania a introdus pungile biodegradabile și compostabile alături de o gamă extinsă de produse biodegradabile, realizează programe de colectare selectivă și derulează inițiative de încurajare a bunelor obiceiuri. Acestor inițiative li se adaugă contribuția de peste un deceniu la Banca de Alimente – Crucea Roșie și suportul pentru multe alte programe prin care susține comunitățile vulnerabile și reduce risipa alimentară.

Acest articol a fost publicat de:

Rareș Cristian Tomescu

Rareș Cristian Tomescu

Vezi toate articolele publicate