Primul Circuit itinerant de video mapping din Târgu-Neamț

“Portret colectiv efemer” este primul proiect amplu din Târgu-Neamţ care oferă localnicilor un circuit stradal, acesta este creat prin video al faţadelor clădirilor cu semnificaţie pentru comunitate, în peioada 9 – 10 septembrie, 20:00 – 23:00. Expoziția va fi curatoriată de artistul Andrei Cozlac.


Centrul Educaţional de Arte Performative “CEVA” a organizat această expoziție culturală, având ca și temă “Muncitorul pe cont propriu”, spus mai simplu “freelancerul”, persoana integrată pe piaţa muncii fără un angajament pe termen lung, muncitorul independent, liberul profesionist, lucrătorul freelance.


“Pornind de la documentarea realizată în Târgu-Neamţ de antropologul social Mădălina Muscă şi de videograful Tiberiu Cimpoeru în jurul temei, artiştii Alexandra Rusu, George Roşu, Adistu, Redulian şi Dr0mp vor oferi publicului local din judeţul Neamţ primul circuit vizual realizat prin video maparea faţadelor şi a spaţiilor exterioare ale unor clădiri cu semnificaţie pentru istoria locală şi viaţa comunităţii oraşului: Triaj CFR, Gara CFR Târgu-Oficiul Poştal Târgu-Neamţ, Piaţa Târgu-Neamţ şi Atelierul de prelucrare a lemnului ‘Fructe de pădure’ “, au adăugat organizatorii proiectului într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.


Au fost selectate puncte centrale din istoria recentă a oraşului. Este abordată tema funcţiei sociale din perspectiva muncii pe care oamenii locului o au în raport cu aceste instituţii.


De asemenea, în perimetrul Triaj CFR va avea loc o acţiune de ecologizare, iar pe lângă animarea spaţiului prin video mapping şi graffity, în ultima seară, Centrul “CEVA” va organiza un party comunitar, realizat sub egida Reactiv – microfestival local de toamnă.
“Portret colectiv efemer” este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.


Sursa: AGERPRES

Acest articol a fost publicat de: