Oscar 2022: „CODA” – cel mai bun film, Will Smith și Jessica Chastain, cei mai buni actori

  • „CODA”, filmul regizat de Sian Heder, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 94-a ediție a premiilor Oscar, care a avut loc duminică.
  • Will Smith, pentru rolul din „King Richard” și Jessica Chastain, pentru personajul din „The Eyes of Tammy Faye”, au primit statuetele pentru cel mai bun actori.
  • „CODA” a primit și premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat.

„CODA”, filmul regizat de Sian Heder, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a nouăzeci și patra ediție a premiilor Oscar, care a avut loc duminică.

Will Smith, pentru rolul din „King Richard” și Jessica Chastain, pentru personajul din „The Eyes of Tammy Faye” au primit statuetele pentru cel mai bun actori.

Jane Campion, pentru „The Power of the Dog”, a primit premiul pentru regie.

Citește și: #TIFF2022 lansează apelul de înscrieri

Ariana DeBose, pentru rolul din „West Side Story” și Troy Kotsur, pentru jocul său din „CODA”, au primit premiile pentru actor în rol secundar.

Producția japoneză, „Drive my Car”, a primit premiul pentru cel mai bun film străin, iar „Encanto” a fost desemnată cea mai bună animație.

„CODA” a primit și premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, iar „Belfast”, premiul pentru scenariu original.

Billie Eilish și fratele său, Finneas O’Connell, au primit premiul pentru cântec original, pentru „No Time To Die”, cântecul celui mai recent film din seria „James Bond”.

Producția SF, „Dune”, a primit mai multe premii tehnice, pentru imagine, sunet, scenografie, efecte vizuale și editare.

sursa: alephnews.ro

Acest articol a fost publicat de: