Menajeria de sticlă - în premieră la Teatrul Mic

Teatrul Mic prezintă în datele de 13 și 19 februarie, de la ora 19:00, la Sala Studio – Gabroveni 57, premiera „Menajeria de sticlă”– piesa celebrului autor american Tennessee Williams, laureat al Premiului Pulitzer în 1948 și în 1955 pentru „Un tramvai numit dorință” și „Pisica pe acoperișul fierbinte”.

Montarea coordonată de Liliana Pană și Gelu Colceag evidențiază subtil și în cheie tragicomică profunzimea și vulnerabilitatea condiției umane.

Din postura de martor din umbră al evenimentelor, publicul va avea ocazia să observe și să se lase purtat în universul marcat de iluzie și angoasă al unei familii destrămate. Astfel, desi firul acțiunii este relatat din perspectiva detașată a lui Tom Wingfield, povestea se conturează treptat în jurul sensibilei sale surori, Laura, și în jurul dorințelor si ambițiilor mamei pătimașe, cea care vrea să influențeze și să conducă destinul celor doi pentru a se împlini pe sine.

În distribuția spectacolului evoluează actorii Irina Rădulescu, Silvana Mihai, Liliana Pană, Andrei Seușan, Alexandru Voicu și Tudor Istodor.

Întreaga existență a unei familii este întreruptă de plecarea tatălui. Acest moment de dezechilibru familial devine pentru cei trei membri ai familiei un moment zero, o gaură neagră care, pe măsură ce timpul trece, le absoarbe viața.

Incapacitatea de a se desprinde de trecut îi împiedică să evolueze, să trăiască și nu doar să supraviețuiască unui prezent în care se simt profund nefericiți.

Spectacolul sondează fragilitatea ființei umane, este un studiu psihologic asupra modului în care ființa noastră vibrează adânc și sistematic la abandon, la absența iubirii, dar și la speranța și la gândul de a evada într-o lume mai bună. Liliana Pană 

Biletele sunt disponibile online pe www.teatrulmic.ro , site-ul bilet.ro şi la casele de bilete ale Teatrului Mic – Constantin Mille 16 și Gabroveni 57.

MENAJERIA DE STICLĂ de Tennessee Williams

Traducerea: Anda Boldur

 

Distribuția:

Laura Wingfield: Irina Rădulescu / Silvana Mihai                                    

Amanda Wingfield: Liliana Pană

Tom Wingfield: Andrei Seușan / Alexandru Voicu

Jim O`Connor: Tudor Istodor

 

Coordonatori proiect: Liliana Pană, Gelu Colceag

Scenografia: Ioana Colceag

Asistent scenografie: Diana Moțea

 

Acest articol a fost publicat de:

Rareș Cristian Tomescu

Rareș Cristian Tomescu

Vezi toate articolele publicate