Les Films de Cannes à Bucarest - surprize în premieră

Filmul “Triangle of Sadness”, regia Ruben Ostlund, câştigător al al Palme d’Or 2022 la Cannes, va avea premiera naţională la cea de-a XIII-a ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 21 şi 30 octombrie, informează un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.


Filmul pune în scenă o ierarhie socială răsturnată, centrală fiind relaţia de prost gust dintre putere şi frumuseţe. Un cuplu celebru de fotomodele, Carl (Harris Dickinson) şi Yaya (Charlbi Dean), este invitat într-o croazieră de lux pentru cei foarte bogaţi, condusă de un căpitan de vas dezlănţuit (Woody Harrelson). Începutul aparent perfect instagramabil se termină catastrofal, lăsându-i pe supravieţuitori blocaţi pe o insulă pustie şi luptând pentru supravieţuire, potrivit prezentării peliculei.


Anul acesta, festivalul are și secţiunea “Avanpremierele Toamnei”, având o suită mai bogată ca oricând: filmele româneşti ce urmează să fie lansate în cinematografe vor putea fi văzute în premieră. Revin şi programele “Managing Talents”, care se adresează cu precădere nevoilor comunităţilor de actori, “WiP – Work in Progress”, o iniţiativă care îşi propune să expună proiectele de film încă în lucru ale unor cineaşti români profesioniştilor din industria de film internaţională. Proiecţiile celor mai premiate filme de la Cannes de anul vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinemateca Eforie.


Ediţia a XIII-a Les Films de Cannes a Bucarest va omagia cu o retrospectivă un autor internaţional, a cărui identitate va fi dezvăluită în curând, au anunţat organizatorii evenimentului.


Sursa: AGERPRES

Acest articol a fost publicat de: