Evenimente

#HranăPozitivă la Iași

Asociația Mai bine organizează în zilele de 27 – 28 mai și 3 – 4 iunie 2022 activități pentru a promova #HranaPozitivă, care descrie hrana cu cele mai puține efecte dăunătoare asupra naturii și cu un impact dezirabil și semnificativ asupra oamenilor: naturală, din plante, echitabilă, locală, lentă, fără risipă și în ambalaje reutilizabile.

Dacă rezonează cu tine ideea de #HranăPozitivă sau vrei să descoperi una sau mai multe dintre fațetele acesteia, atunci sunteți invitați să participați:

Vineri, 27 mai, între 12.00 și 14.00, la #HranăPozitivă Atelier pentru Elevi – Deșeuri Alimentare și Compost @Grădina Sadoveanu

Sâmbătă, 28 mai, între 18.00 și 22.00, la #HranăPozitivă Disco Soup cu Cel Visător @Acaju

Vineri, 3 iunie, între 19.00 și 21.00, la #HranăPozitivă Proiecție – Degustare Hrană Recuperată @CUIB 

Sâmbătă, 4 iunie, între 11.00 și 15.00, la #HranăPozitivă Atelier Plante Comestibile & Picnic @Grădina Sadoveanu

Intrarea este liberă, însă este nevoie să vă înregistrați pentru fiecare eveniment în parte întrucât locurile sunt limitate. Detalii găsiți pe www.maibine.eu

Duminică, 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului, Mai bine pregătește o lansare surpriză, așadar urmărește-i pe conturile de social media /mai.bine

În aceeași perioadă, mai multe organizații neguvernamentale din Europa organizează evenimente similare și complementare, cu scopul de a promova un sistem alimentar just și rezilient. Află ce alte activități au loc pe https://ourfood-ourfuture.eu/actionweek-2022/.

#HranăPozitivă este organizat în cadrul proiectului Our Food. Our Future, care urmărește să răspundă provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice prin implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare din domeniile consumului și producției durabile de alimente.

Descoperă aici Manifestul Our Food. Our Future și cum aleg să se implice tinerii din România ce sunt preocupați de relația de interdependență dintre hrană, oameni și natură.

Proiectul Our Food. Our Future este finanțat de Uniunea Europeană, iar Asociația Mai bine este unul din cei 16 parteneri implicați în acest consorțiu, ce sunt activi în mai multe țări din Uniunea Europeană, Africa de Sud și Brazilia.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *