După doi ani de restricții, Teatrul Masca se întoarce în stradă cu premiera EXODUL

Sâmbătă, 30 aprilie, Teatrul Masca deschide Stagiunea Outdoor 2022 cu spectacolul EXODUL. Acesta va avea două reprezentații pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie, de la ora 18:00 și de la ora 20:00. Spectacolul se joacă în cadrul proiectului ,,Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022”, inițiat de Primăria Municipiului București și este oferit gratuit publicului.

Un grup compact de oameni de toate vârstele, cu geamantane în mâini și în spatele lor un câmp de floarea soarelui și un cer senin. Așa începe „Exodul”.

„Exodul e un spectacol care ar fi trebuit să vorbească despre Istorie, despre istoria refugiaților din Ucraina; sau din Siria; sau din alte zone unde bombele alungă Oameni, oameni ca noi, oameni ca voi,  oameni în vârstă sau oameni tineri, copii sau femei… Oameni….

Exodul e un spectacol născut în zilele ce au urmat lui 24 februarie 2022, atunci când războiul a izbucnit la câteva sute de kilometri de România. Acum, la două luni de la acel moment, Istoria  s-a transformat în actualitate, iar Exodul a devenit un spectacol contemporan; al naibii de contemporan. 

Exodul e un spectacol despre acum și aici. Sau despre refugiați și despre noi. Despre cei nevoiți să plece de Acasă în pribegie și despre noi care încercăm să le fim Acasă pentru o vreme. 

Exodul este însă și despre Artiști și Refugiați. Despre ce simte un Artist pus față în față cu drama colectivă a unui popor: a celui ucrainean sau a celui sirian sau… sau… din păcate sau-ul pare a nu avea sfârșit…

Exodul nu este numai despre un steag pus pe o clădire, despre a trimite un camion de conserve sau de făină, nu numai despre a-ți deschide Casa pentru niște necunoscuți sub vremuri, ci despre a-ți deschide Sufletul.

Exodul este despre Empatie, despre Prietenie, despre Solidaritate, despre Emoție.

Exodul este despre Lacrimi și Zâmbete.

Exodul este răspunsul nostru ferm ca Artiști la Nebunia celor care conduc Lumea.”  (Anca Florea, manager Teatrul Masca)

Un concept de Anca Florea

Scenariul și Regia: Mihai Mălaimare

Scenografia: Anca Albani

Muzica: Răzvan Alexandru Diaconu

Distribuție:

Moașa – Anamaria Pîslaru

Prietena ei dintotdeauna – Laura Dumitrașcu

Femeia cu landoul – Alina Crăiță

Pictorița – Dora Iftode

Bătrânul domn, bolnav de astm – Sorin Dinculescu

Sinucigașul – Valentin Mihalache

Soția sa – Cristina Panait

Acest articol a fost publicat de:

Rareș Cristian Tomescu

Rareș Cristian Tomescu

Vezi toate articolele publicate