BREAKING NEWS Sindicatele din Educatie anunta proteste, pe 25 mai, in fata Guvernului

Written by on May 24, 2022

Sindicatele din Educatie vor organiza un protest in fata Guvernului, miercuri, intre orele 11.00 – 13.00, pentru a atrage atentia asupra obligativitatii solutionarii problemelor salariale cu care se confrunta personalul didactic si nedidactic din invatamantul preuniversitar si superior.

Potrivit unui comunicat emis de reprezentantii celor trei mari sindicate din Educatie, transmis Primariei municipiului Bucuresti si Jandarmeriei Romane, la actiunea de pichetare vor participa aproximativ 500 de persoane. “Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (cu sediul in Bucuresti, B-dul Regina Elisabeta, nr.32, Sector 5), Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” (cu sediul in Bucuresti, Str. Tunari, nr. 41, Sector 2) si Federatia Nationala Sindicala “Alma Mater” (cu sedul in Bucuresti, Splaiul Independentei, nr 313, Sector 6) vor organiza miercuri, 25 mai 2022, pichetarea sediului Guvernului Romania (Bucuresti, Piata Victoriei, nr.1, Sector 1 – in rondul din fata cladirii Guvernului). Actiunea de pichetare se va desfasura in intervalul orar 11.00 – 13.00. Participantii vor sosi la actiune cu incepere de la orele 10.30. La actiune vor participa aproximativ 500 de persoane, membri de sindicat (salariati din invatamant)”, se arata in comunicat. Potrivit sursei citate, actiunea urmareste sa atraga atentia asupra obligativitatii solutionarii problemelor salariale cu care se confrunta, in principal, personalul nedidactic din invatamantul preuniversitar si superior, precum si a problemelor privind salariazarea personalului didactic.  Actiunea de protest se va desfasura in mod pasnic si civilizat si va afecta circulatia pietonala in zona, potrivit comunicatului.

Protestul de miercuri vine la cateva luni dupa o greva de avertisment care a avut loc la inceputul anului 2022.

Atunci, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie „SPIRU HARET” si Federatia Nationala Sindicala „Alma Mater“, in numele celor peste 300.000 de salariati din invatamant ale caror drepturi si interese le reprezinta, au transmis ca nemultumirile din sistem vizavi de refuzul guvernantilor de a adopta masuri in ceea ce priveste veniturile cadrelor didactice, conditiile de munca si finantarea sistemului de educatie.

sursa: portalinvatamant.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *theRebel

mereu printre tineri

Current track

Title

Artist