Asociația Mai bine lansează podcastul Pentru mai bine

Asociația Mai bine lansează duminică, 5 iunie 2022, de Ziua Mondială a Mediului, podcastul Pentru mai bine, care poate fi văzut pe canalele de Facebook, Instagram și Youtube ale organizației, respectiv ascultat pe Spotify.

Podcastul Pentru mai bine creează spații propice pentru conversații cu oameni care îndrăznesc să schimbe lumea: pacificatori, organizatori, vindecători, povestitori și inovatori care vin să împărtășească și să ne inspire prin exemplul propriu, astfel încât fiecare dintre noi să ne găsim propria cale de a contribui la o lume mai bună, echitabilă, rezilientă și pașnică.      

Primul sezon al podcastului Pentru mai bine este dedicat hranei, o necesitate fără de care nu am putea supraviețui și, totodată, un ritual care poate aduce oamenii împreună. Însă așa cum hrana poate fi văzută ca parte integrantă a bunăstării, ea vine la pachet cu multe alte ingrediente, mai mult sau mai puțin vizibile.

Invitații noștri au experiențe bogate în diverse dimensiuni a ceea ce noi numim #HranăPozitivă, iar fiecare dintre ei are povești care ne relevă noi moduri de a ne apropia de oameni și de natură prin intermediul roadelor și bucatelor. Conversațiile sunt moderate de Caterina Pruteanu, ambasadoare în România a proiectului #OurFoodOurFuture.

Duminica aceasta, pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, urmărește asociația Mai bine în spațiul virtual pentru a descoperi cine sunt primii invitați care ne împărtășesc din binele pe care-l fac prin intermediul hranei.

Podcastul este lansat în cadrul proiectului Our Food. Our Future, care este finanțat de Uniunea Europeană. Asociația Mai bine este unul din cei 16 parteneri implicați în acest consorțiu, ce sunt activi în mai multe țări din Uniunea Europeană, Africa de Sud și Brazilia.

Obiectivul principal pe care-l urmărim prin acest proiect este de a răspunde provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice, prin implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare din domeniile consumului și producției durabile de alimente.

Pentru a înțelege mai bine viziunea comună a organizațiilor implicate, te invităm să-ți iei câteva minute din timpul tău pentru a citiManifestul Our Food. Our Future: Contestăm sistemul alimentar global defect 

Our Food. Our Future este un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestui material intră în responsabilitatea asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Acest articol a fost publicat de:

Rareș Cristian Tomescu

Rareș Cristian Tomescu

Vezi toate articolele publicate